Zoeken

Op de website worden standaard alle beschrijvingen (zo mogelijk voorzien van een afbeelding) van items uit de Erfgoedcollectie getoond: boeken, tijdschrift(artikel)en, foto’s, prenten, kaarten, tekeningen, AV-materiaal etc.

Verfijnen van deze grote set is mogelijk door één of meerdere facetten in de linkerkolom aan te vinken. Deze facetten kunnen alfabetisch (met de knop A-Z) en/of numeriek (met de knop 0-9) gesorteerd worden. De geactiveerde facetten verschijnen bovenaan de pagina. De selectie wordt ongedaan gemaakt door het facet uit te vinken.

Door het invullen van één of meerdere termen in de zoekbalk kan specifiek gezocht worden in de collectie. Meerdere zoektermen worden standaard gecombineerd met de operator “EN”. Zoeken op bijvoorbeeld de termen kerk Waalre levert items op met in de beschrijving zowel het woord kerk als het woord Waalre. Door zoektermen tussen aanhalingstekens te zetten, wordt gezocht op een exacte woordcombinatie, bijvoorbeeld “Hertogen van Brabant”. Daarnaast kan in één zoekopdracht op verschillende woordcombinaties gezocht worden door het truncatie-symbool * te gebruiken. Zo levert zoeken op kerk* niet alleen resultaten op met kerk in de beschrijving, maar bijvoorbeeld ook met kerken, kerktoren, kerkbank etc.

Door alleen een * als zoekterm in te vullen, worden alle resultaten getoond.

Gebruik Uitgebreid zoeken voor specifieke zoekacties (bijvoorbeeld zoeken op vervaardiger, titel, omschrijving etc.) of voor het combineren met andere operatoren (“NIET”, “OF”).

  • Bij zoeken op “EN” wordt gezocht op resultaten die beide zoekopdrachten bevatten. Bijvoorbeeld: kerk EN Waalre geeft enkel die resultaten die zowel kerk als Waalre bevatten.
  • Zoeken met “OF” geeft alle resultaten die een van beide zoekwoorden bevatten. Bijvoorbeeld: kerk OF Waalre geeft alle resultaten die kerk of Waalre bevatten.
  • Gebruik van de operator “NIET” geeft enkel resultaten die wel de eerste zoekopdracht, maar niet de tweede zoekopdracht bevatten. Bijvoorbeeld: kerk NIET Waalre geeft alle resultaten die kerk bevatten, maar niet het woord Waalre.

Klikken op het “plusteken (+)” voegt een extra zoekveld toe.

Presentatie

De gevonden items kunnen op twee manieren worden getoond: als lijst of als gallery. Switchen tussen beide weergaves kan met de knoppen rechtsboven de gepresenteerde resultaten:

Door te klikken op een zoekresultaat verschijnt de volledige beschrijving van het betreffende object.

Met de knoppen Volgende en Vorige kan gebladerd worden binnen de gevonden resultaten.

Tekstgedeeltes in blauw zijn clickable. Hierdoor wordt automatisch een nieuwe zoekactie gestart met desbetreffende zoekterm.

De beschikbaarheid van boeken en seriële werken dient apart nagezocht te worden in de online catalogus van de Universiteitsbibliotheek Tilburg. Zie hiervoor: Catalogus Universiteitsbibliotheek.

Sluit deze pagina